Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /www/webvol16/64/ma41iqsntzmeiaw/hurkanvi.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
#214 Hur kan en kultur vara bättre än en annan? - Hur kan vi? #214 Hur kan en kultur vara bättre än en annan? - Hur kan vi?

Fredrik Lindström är programledare och författare som har gjort både tv-program och skrivit böcker om svenska språket och Sveriges historia.
Bi Puranen är docent i ekonomisk historia och författare. Från 1996 har hon varit generalsekreterare för World Value Survey.
Lars Trägårdh är historiker och professor i historia vid Ersta Sköndal högskola. Hans forskning kretsar kring olika aspekter av välfärdsstaten och och det civila samhället. De har alla tidigare varit med i enskilda avsnitt i Hur kan vi? I det här samtalet möts de för första gången för att i ett längre samtal utforska svenskheten, svensk kultur, värderingar och tro för att förstå vad som händer när nya grupper av människor från andra kulturer bär med sig sina värderingar och hur mötet mellan svenskar och invandrare kan bli mer av ett ömsesidigt lärande och ett samarbete som gynnar Sverige.

Hela avsnittet + bonusmaterial hittar du på www.patreon.com/hurkanvi
Samtalet fortsätter i Eftersnack på www.facebook.com/groups/hurkanvi
Boka Navid som föreläsare, samtalsledare eller moderator via boka@hurkanvi.se


Fredrik Lindström i Hur kan vi?

Bi Puranen i Hur kan vi?

Lars Trägårdh och David Eberhard i Hur kan vi?

Lars Trägårdh i Hur kan vi?

Swedish Smugness definition

Vit melankoli : en analys av en nation i kris

World Values Survey

Tillitsbarometern

Stockholmsutställningen 1897

Lars Trägårdhs böcker

Fredrik Lindströms böcker

Världens modernaste land – Avsnitt 1 av 7 – Svensk eller osvensk?

Lars Trägårdh föreslår att vi ska införa Thanksgiving i Sverige

IFS – invandrare för svenskar

Böcker av Marshall McLuhan