Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /www/webvol16/64/ma41iqsntzmeiaw/hurkanvi.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
#200: Antirasism ska inte vara en symbolfråga - Sara Kristoffersson - Hur kan vi?

Navid pratar med professor i konsthistoria, författaren och kritikern Sara Kristoffersson om nya boken “Hela havet stormar” och om det uppmärksammade drevet på Konstfack. De pratar om hur färgen “vit” kan vara rasistisk, varför Konstfacks reaktion blev en organiserad mobbning mot Sara och att antirasism ofta blir en symbolfråga istället för ett djupgående arbete. 

Lyssna på samtalet, ta del av länkarna nedan och om du anser att vi har sagt något felaktigt eller saknar information så välkomnar vi konstruktiv kritik och kompletteringar. Om du vill framföra ditt perspektiv på samtalet kan du spela in en reaktionsvideo på några minuter. 

Maila feedback, kritik och videor på hej@hurkanvi.se 

Sara Kristofferssons bok: Hela havet stormar

Sara Kristofferssons debattartikel 1 februari 2021

Sara Kristoffersson – Debatten har övergått till häxjakt

Sara Kristoffersson – Debatten om Vita havet visar att känslor och ängslighet trumfar det sunda förnuftet

Sara Kristoffersson – För att hitta rasism lämnar Brown Island verkligheten

Brown Island svarar Sara Kristoffersson – Sara Kristoffersson avfärdar en komplex dialog som förs på Konstfack.