Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /www/webvol16/64/ma41iqsntzmeiaw/hurkanvi.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
Hur kan vi prata om public service? - Hur kan vi?
Hur kan vi prata om
Skriv ut

Hur kan vi prata om public service?

Public service i Sverige strävar efter att vara politiskt oberoende och opartiskt i sin rapportering och programproduktion. Enligt lag ska public service-företagen vara opartiska och ge utrymme för olika perspektiv och åsikter. Det innebär att de inte ska gynna eller främja någon särskild politisk inriktning.

Det är viktigt att skilja mellan politiskt oberoende och individuella åsikter hos medarbetare. Precis som i vilken organisation som helst kan det finnas människor med olika politiska åsikter inom public service-företagen. Det är dock organisationernas ansvar att se till att deras journalistik och programproduktion är opartisk och följer de regler och principer som styr public service-verksamheten. Deras syfte är att erbjuda en mångfald av program och perspektiv som speglar det svenska samhället i sin helhet. Det är därför möjligt att vissa personer kan uppfatta att vissa program eller innehåll inom public service kan vara mer i linje med en viss politisk inriktning.

Med det sagt finns det data som visar att en stor del av användarna av public service-medier i Sverige röstar på partier som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det beror på flera faktorer, inklusive historiska, politiska och demografiska faktorer.

En förklaring kan vara att public service-medier har ett brett utbud av program och innehåll som lockar en bred publik. En annan förklaring kan vara att public service-medier har en stark tradition av att rapportera om samhällsfrågor och sociala frågor som kan vara av intresse för personer som stöder vänsterorienterade partier.